Frau macht Pause von Yoga

Acoperim majoritatea nevoilor noastre de Magneziu în primul rând cu ajutorul alimentelor pe care le consumăm zi cu zi, cum ar fi pâinea, produsele lactate și fructele. Și băuturile ne pot ajuta, de asemenea, să furnizăm organismului o cantitate suficienă din acest mineral.

Cu toate acestea, doar aproximativ o treime din cantitatea de Magneziu absorbită ajunge în organism, deoarece corpul nostru excretă o mare parte din acest mineral prin urină și transpirație. În plus, excreția de Magneziu poate fi crescută de anumite situații de viață, de exemplu situații stresante, multă mișcare sau când luați anumite medicamente. Pilula anticoncepțională, de exemplu, poate crește necesarul de nutrienți al organismului și, prin urmare, poate influența și nevoile noastre de Magneziu.

Asta înseamnă că cea mai mare cantitate din Magneziului consumat se pierde fără a fi utilizat cu adevărat de corpul nostru. Prin urmare, trebuie să consumăm zilnic, de aproximativ trei ori mai multe alimente ce conțin  Magneziu decât are nevoie corpul nostru de fapt. În acest fel, ne putem acoperi în mod adecvat nevoile de Magneziu, asigurându-ne în același timp că organismul nostru nu se bazează pe depozitele noastre prețioase de Magneziu.

Atenție la „hoții de Magneziu”

Ba mai mult, unele alimente pot avea un efect negativ asupra aprovizionării cu Magneziu a organismului nostru. De exemplu, un consum crescut de cafea sau ceai crește excreția de mineral, astfel încât necesarul de Magneziu al organismului crește și în cele din urmă trebuie să consumăm o cantitate de Magneziu mai mare. Nu toate alimentele sunt potrivite pentru a furniza organismului nostru suficient Magneziu, iar unele chiar pot afecta acest aport.

Aportul zilnic necesar de Magneziu, de 375 mg poate fi acoperit prin intermediul alimentației. Deoarece nu toate alimentele conțin Magneziu în aceeași măsură, cantitățile pentru a vă acoperi necesarul zilnic sunt enumerate în tabelul de mai jos.

Aliment
Magneziu/100 de grame
Kcal
Necesarul zilnic de 375 mg magneziu per aliment
Seminte de floarea soarelui
420 mg
580
89 g
Pudră de cacao
150 mg
391
250 g
Susan proaspăt
347 mg
559
108 g
Germeni de grâu
250 mg
330
150 g
Ceai
184 mg
156
204 g
Nuci
160 mg
561
234 g
Migdale
159 mg
570
235 g
Arahide
160 mg
567
234 g
Alune
162 mg
671
231 g
Fulgi de ovăz
140 mg
362
267 g
Fasole albă
135 mg
87
277 g
Pâine albă
25 mg
66
1500 g
Pâine de grâu
40 mg
219
937 g
Paste fără ouă
56 mg
348
669 g
Pește proaspăt
25 mg
82
1500 g
Brânză
36 mg
354
1041 g
Carne gătită
16 mg
223
2343 g