Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din corpul uman. El joacă numeroase roluri în sănătatea organismului și, în mod deosebit, a creierului.
Magneziul este implicat în peste 600 de reacții biochimice, printre care:
- Producerea de energie: ajută la transformarea alimentelor în energie
- Sinteza de proteine: ajută la crearea de noi proteine din aminoacizi
- Menținerea echilibrului genetic: ajută la crearea și repararea ADN-ului și ARN-ului
- Activitatea musculară: participă la contracţia şi relaxarea muşchilor
- Reglarea sistemului nervos: ajută la reglarea neurotransmițătorilor, care trimit mesaje în creier și în sistemul nervos
Găsim Magneziu în spanac, salată verde, broccoli, nuci şi cereale integrale. Potasiul, pe de altă parte, se găsește mai ales în fructe precum prunele și bananele. Dar, pentru un aport bun de Potasiu poți consuma și legume precum spanacul, feniculul și cartofii.