Pe lângă acizii grași care se găsesc în principal în peștii de apă rece, există și alți nutrienți pe care ar trebui să îi furnizăm corpului nostru pentru a ne menține ochii sănătoși. Vorbim despre Luteină, pe care o găsim, de exemplu, în ouă, mai exact în gălbenuș, dar și în spanac.
Întâlnim Vitamina A, sub forma precursorului său beta-caroten (provitamina A), în unele tipuri de fructe și legume. De fapt, o cantitate mare din această vitamină găsim și în morcov, care este extrem de cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătatea ochilor, dar și în spanac.
De asemenea, și Zincul este indispensabil pentru ochi sănătoși. Zincul este unul dintre oligoelementele esențiale și nu poate fi produs de organismul nostru. Prin urmare, trebuie să fie furnizat organismului prin consumul de alimente care îl conțin, cum ar fi ficatul de animale, semințele de floarea soarelui, tărâțele de grâu, carnea de vițel, brânza sau fulgii de ovăz. Pe lângă efectele sale pentru piele, sistem imunitar, echilibrul acido-bazic și hormonal, Zincul are rol important pentru multe procese metabolice.