Printre produsele alimentare pe care le găsim zilnic în preajma noastră și care conțin Siliciu se numără și ovăzul. În general, ovăzul și produsele din ovăz sunt deosebit de bogate în nutrienți, deoarece germenii și tărâțele nu sunt îndepărtați după decorticare, așa cum este cazul altor tipuri de cereale.
Ovăzul conține aproximativ 12-15 % proteine, aproximativ 7 % ulei și este, de asemenea, bogat în diverse minerale, vitamine și acizi grași.
Ca o sursă suplimentară de siliciu, dar de altfel și extrem de importantă pentru o dietă sănătoasă, îți recomandăm să nu lipsească din alimentația zilnică castravetele. Pe lângă siliciu, castravetele conține și o enzimă extrem de importantă - erepsina.
Erepsina descompune proteinele și astfel îmbunătățește procesarea și digestia cărnii. Castravetele este o legumă ideală - săracă în calorii și sănătoasă în același timp.